Google Sandbox atau Sandbox Effect




Google Sandbox atau Sandbox Effect

Sudah taukah kamu tentang Google Sandbox atau Sandbox Effect ?


Google sandbox adalah kondisi dimana link suatu blog atau situs dikecualikan oleh Google dalam hasil pencariannya. Akibatnya url artikel kita tidak muncul dalam hasil pencarian Google, seperti baru-baru ini menimpa artikel saya yaitu : Laku.com belanja online grosir eceran murah dan aman
  
Biar lebih jelas nih saya cuplikkan definisi Google Sandbox atau Sandbox effect menurut Wikipedia:

According to the sandbox effect, links which may normally be weighted by Google's ranking algorithm, not least improving the position of a webpage in Google's index, may be subjected to filtering to prevent their having a full impact. Some observations have suggested that two important factors for causing this filter to come into play are the active age of a domain, and the competitiveness of the keywords used in links.

Active age of a domain should not be confused with the date of registration on a domain's WHOIS record, but instead refers to the time when Google first indexed pages on the domain. Keyword competitiveness refers to the search frequency of a word on Google search, with observation suggesting that the higher the search frequency of a word, the increasing likelihood that the sandbox filter effect will come into play.

While the presence of the Google Sandbox has been long debated, Google has made no abject disclosure on the matter. However, as the sandbox effect almost certainly refers to a set of filters in play for anti-spam purposes, it is unlikely Google would ever provide details on the matter.

Google has long been aware that its historical use of links as a "vote" for ranking web documents can be subject to manipulation, and stated such in its original IPO documentation. Over the years Google has filed a number of patents that seek to qualify or minimise the impact of such manipulation, which Google terms as "link spam".

Link spam is primarily driven by self interested search engine optimizers attempt to manipulate Google's page ranking by creating lots of inbound links to a new web site from other web sites that they own. Some SEO experts also claim that the sandbox only applies to highly competitive or broad keyword phrases, and can be counteracted by targeting narrow, or so-called long-tail phrases.
Nah, sudah sedikit paham kan...
Efek buruk Google Sandbox atau Sandbox effect tentu pada posisi artikel kita di SERP Google, karena jelas akan hilang dari halaman hasil pencarian.

Saya sendiri tidak tahu bagaimana caranya agar artikel-artikel saya itu dapat segera keluar dari SandBox. Hanya usaha dan doa yang dapat saya lakukan selama ini.

Terakhir, semoga kamu tidak mengalami kondisi seperti saya, agar tetap bisa eksis dalam nge-blog dan mengikuti kontes.


Salam..







Ada 2 komentar untuk artikel Google Sandbox atau Sandbox Effect

Boneka Flanel on Kamis, 01 Desember 2011 22.40.00 WIB mengatakan...

Kalau yang saya baca dari mana2, termasuk google webmaster, google sand box itu tidak ada, adanya hanyalah memang karena blog kita yang tidak diurus, konten buruk, tukang copas dll. Apalagi berikan link diluar yang mengarah ke blog / situs kita untuk beberapa kata kunci tertentu secara gila2an, ya ditunggu aja hasilnya, siap dah ditendang jauuuuuuuh.

Salah satu ungkapan ahli SEO Internasional

f you’re site sucks – it doesn’t mean you’re in a sandbox. End of story. It means, your ranking sucks, your site sucks, your links are crap, your content is duplicate or WHATEVER.

http://www2.sandbox.google.com/
As far as I can tell – the sandbox is like dev/staging subdomain for Google to test some of it’s changes. There, go access it now.

And stop using “sandbox” to deflect what is really going on – you’re site being less-than-awesome.

Yah, biar beda, asal PD

bloger kere on Minggu, 03 Juni 2012 15.48.00 WIB mengatakan...

sama dengan nasib saya gan .blog saya juga kena garagara ikutan kontes seo. nyesel ikutan kontes ,udah kena sandbox gagal juga jd pemenngnya, speeeeeeeesss deh


Posting Komentar

 


garis hitam panjang
garis hitam panjang